Historiebloggen: Sotarna, Ian Wachtmeister, 2014, ISBN: 9789187769030

Historiebloggens bokrecension: Sotarna av Ian Wachtmeister , 2014ISBN: 9789187769030

Boken är mer än köpvärd, den är ett måste att läsas och behållas för längre framtid då den är högaktuell med sin fakta under lång tid framöver. Ian Wachtmeister skriver rakt och utan att modifiera en enda liten mening. Han vågar säga saker som de är. Läsaren får inblick i Carnegieaffären som skördade Maths O Sundqvist och många andra. Även om hur svensk jurnalistik styrs indirekt av miljöpartiet eftersom hälften av journalisterna är miljöpartister. Och om hur fascisten Putin förbereder en invasion av Europa. Gotland är en strategisk punkt, den som kontrollerar Gotland kontrollerar Östersjön sägs det. När Rasha/Ryssland började ockupera Ukrajina år 2014 var det bara början på Europas ockupationsplan. Ian skriver också om The National Prayer Breakfast som är en stor grej i USA, där till och med Barack Obama USAs president närvarar med sin fru. Han skriver också om hur djurvännerna ville rädda elefanterna (Nika och Shiva) på Skansen men istället skickade dem till döden. Eller om hur vänsterpacket hävdat att Fidel Castro grundat det svenska välståndet.

Boken innehåller många personliga minnen från Wachmeisters liv och även många kända personers liv också. Den kommer inte lämna sin läsare oberörd. Boken riktar sig till alla som vill veta vad som händer (och vad som inte händer) i Sverige och Sveriges politiska arena. Köp boken och spara den för att läsa om vid ett senare tillfälle, eller ha som en uppslagsbok för svensk politik.


Bokens beskrivning från förlaget:

Med boken Sotarna är Ian Wachtmeister tillbaka som författare, mer personlig och rak än någonsin. Här finns aldrig tidigare berättade historier ur hans spännande och brokiga liv, kryddade med fritänkarens ocensurerade sanningar. Boken rymmer såväl skandaler från näringslivet som romantiska skildringar från herrgårdslivet under andra världskriget. Nutida politiker, myndigheter och medier granskas med obarmhärtig skärpa, samtidigt som personliga anekdoter och reseupplevelser skildras med en hjärtlig värme en sida av Ian som de flesta inte känner till.

Några kommer att bli förbannande. Andra kommer att uppskatta att det finns någon som vågar säga vad han tycker. Och ingen kommer att lämnas oberörd!


Utvalda citat:

I Sverige tycks vi ha en ständigt pågående gnällig kris där alla politiska ledare ser tråkiga ut och ingen vågar säga vad de tycker. Först ska spinndoktorerna undersöka vad som är rätt att säga just då. Åsikter är inget de har, det är något de framför i vissa lägen med tydliga reservationer och begränsningar. Resultatet blir en charad där den storögt irriterade byter ord med den ihåligt malande och blir avbrutna av den milde med elaka ögon. Då och då avbryts föreställningen av någon som försöker säga så många ord som möjligt utan att säga något. Publiken kan samtidigt tydligt se vem programledaren håller på. Spektaklet kallas public service-teve!


Läs mer på www.Historiebloggen.nu